תקציר המתכון: קררררר... קרררר.... אצלינו בירושלים. לכן החלטתי להכין מרק טעים ומיוחד זה בהשראתה של גיסתי היקרה, באמת מרק מיוחד והטעם... גן עדן! שווה לכם לנסות.
קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד
את האפונה היבשה משרים במים חמים כשעתיים. קולפים, שותפים וחותכים את כל הירקות. את הסלארי קוצצים. שמים הכל יחד בסיר עם המים, מערבבים ומבשלים עד להתרככות כל הירקות. מעבירים למעבד מזון וטוחנים הכל יחד. (למי שאין מעבד מזון יכול לטחון גם בבלנד רגיל או ידני).
להעשרת הטעם ניתן להוסיף שמנת לבישול חלבית/פרווה ולערבב. ניתן להוסיף גם גבינה צהובה מגוררת ו/או גבינת צ'דר מגוררת - זה עושה את זה עוד יותר משובח. תהנו וחורף בריא לכולם!! לילך.