לןגן

עוגת תמרים ואגוזים

מאת: לילך טייב, פורסם: 26/01/2016 | 17:37
עוגת תמרים ואגוזים

תקציר המתכון: חיפשתי עוגה טעימה ומיוחדת לט"ו בשבט ושתיהיה גם קלה ומהירה להכנה ומצאתי את העוגה הזו שבעצם מתאימה גם לכל ימות השנה.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לתוך קערה בינונית, מוסיפים את אבקת האפייה ומערבבים יחד.

  2. מקציפים ביצים שלמות ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד לקבלת תערובת אוורירית. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים שמן. מעבירים את תערובת הביצים המוקצפים לקערת הקמח.

  3. מוסיפים את שאר המרכיבים לקמח ולביצים המוקצפים ומערבבים הכל יחד היטב.

  4. משמנים 3 תבניות אינגלישקייק ויוצקים לתוכן את התערובת באופן שווה.

  5. מפזרים מעל כל עוגה כף אגוזים גרוסים לכל אורכה. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-45דקות עד שעה. רצוי לבדוק עם קיסם אם העוגות מוכנות, אם קיסם הנינעץ בעוגה יוצא יבש סימן שהן מוכנות.