לןגן

מוס תות, פירות יער ובננה

מאת: אתי ממן, פורסם: 25/01/2016 | 19:03
מוס תות, פירות יער ובננה

תקציר המתכון: פנטזיה של צבעים וטעמים

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 90 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס

למוס פירות יער

למוס תות

למוס בננה

אופן הכנה

  1. מכינים בסיס - מקציפים ביצים שלמות עם סוכר, מוסיפים קמח, משמנים תבנית מיוחדת של סיליקון, יוצקים חצי מכמות התערובת, אופים כרבע שעה, מוציאים ויוצקים את שאר התערובת, אופים כרבע שעה, מסדרים נייר אפיה בתוך תבנית תנור, שמים מעל רינג מרובע, (סוגרים את הרינג בגודל העוגה), מסדרים שקף בתוך התבנית צמוד לדפנות, מניחים שכבה ראשונה מהעוגה.

  2. מכינים מוס תות- מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים כל פס שלישי בתבנית המיוחדת, את שאר המוס יוצקים על העוגה האפויה, מקפיאים חצי שעה להתייצבות.

  3. מכינים מוס פירות יער - מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים צמוד למוס תות בתבנית המיוחדת, את שאר המוס יוצקים על מוס תות, מניחים מעל חלק שני של העוגה.

  4. מכינים מוס בננה - מקציפים שמנת מתוקה, מוסיפים אבקת מוס, מערבבים ג'לטין עם מים ומוסיפים, מעבירים רבע מכמות לשקית זילוף מזלפים את הפס האחרון בתבנית המיוחדת, ומכסים את התבנית במוס, את שאר המוס יוצקים על העוגה , מקפיאים שעתיים, מניחים מעל את התבנית פסים, מוציאים את הרינג והשקף, בעדינות משחררים את סיליקון הפסים וקוצרים ים מחמאות.. מאתי ממן באהבה...