לןגן

בצל וקישוא ממולאים בבשר ואורז

מאת: לילך טייב, פורסם: 25/01/2016 | 17:32
בצל וקישוא ממולאים בבשר ואורז

תקציר המתכון: עם התיבול שבמתכון זה יצא טעים ומיוחד! שווה לנסות.

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי:

לרוטב:

אופן הכנה

  1. שולקים במים רותחים את 2 הבצלים הגדולים עד להתרככות. שוטפים ומנקים את הקישואים. מחלקים כל קישוא ל-3 חלקים ומרוקנים את תוכנם, (אל תזרקו את תוכן הקישוא מומלץ לשמור ולהוסיף בהמשך לרוטב).

  2. בסיר ניפרד מבשלים בינתיים את האורז של המילוי, עם כוס מים אחת כף שמן וקורט מלח, לבשל עד שהמים בסיר מתאדים.

  3. בקערה בינונית מערבבים יחד את כל מרכיבי המילוי כולל האורז המבושל. ממלאים את הקישואים עם המילוי. חורצים פס לאורך הבצלים השלוקים, חריץ עמוק עד ללב כל בצל. פותחים את העלים ומפרידים אחד מהשני, ממלאים כל עלה בצל במילוי הבשר והאורז.

  4. בסיר רחב מטגנים את הבצל עם מעט השמן עד להזהבה קלה, מוסיפים את תוכן הקישואים שהנחנו בצד, מטגנים עוד 2 דקות תוך כדי עירבוב. מוסיפים תיבול ואת הסילאן, מערבבים ומסירים לרגע מהאש. מסדרים יפה את הקישואים והבצלים הממולאים בתוך הסיר ומוסיפים מים כמעט עד לגובהה הקישואים והבצלים הממולאים. מחזירים חזרה לאש ומבשלים עם מכסה סגור כ-30 דקות.