לןגן

ממולאים

מאת: שושי בן חמו, פורסם: 25/01/2016 | 15:36
ממולאים

תקציר המתכון: כרוב וגמבה ממולאים בסיר אחד

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. כרוב: מרתיחים סיר גדול במים ים מלח ומכניסים כרוב שלם גדול מיוחד לממולאים... לאחר עשרים דקות מוציאים ומפרידים את העלים

  2. גמבה: מרוקנים את הגמבה מהגרעינים ומהחלק של העליון ומכינים למילוי

  3. מילוי: בשר, אורז, קוצצים את ה: כוסברה, פטרוזליה, שום והבצל ומערבבים ביחד טוב טוב ומוסיפים את התבלינים

  4. רוטב:מערבבים את רכז רימונים, כורכום, מרק עוף, פלפל שחור, שמן זית מלח לפי הטעם, מים ושופכים מעל הממולאים... להניח מעל צלחת כמשקולת ולכסות במכסה הסיר... על אש גבוהה עד לרתיחה כעשרים דקות ועוד שעה וחצי על אש בינונית .. עשרים דקות לפני סיום הבישול להורדת הצלחת...