תקציר המתכון: לחמניות אישיות שיכולות להתאים לכל אירוע: לסעודת מצווה, ברית/ה, לכבוד סעודת השבת לחמנייה אישית לכל אחד, או סתם לארוחה או לילדים לביה"ס, לחמניה קטנה יפה וטעימה.
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
מנפים קמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז הקמח ושמים בתוכו את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את המלח ובצד שני סוכר. מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש עד לקבלת בצק רך, אחיד ונעים למגע. מכסים את הקערה ומניחים בצד לתפיחה למשך שעה.
מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים. לוקחים כל כדור ומגלגלים לרצועה. את הרצועה קושרים כמו לקשר, ראו תמונה מס' 1 למטה. מהדקים את קצוות הרצועה זו לזו, ראו תמונה 2. מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מברישים חלמונים על הלחמניות ומפזרים קצת שומשום וקצת פרג, חצי-חצי, על כל לחמנייה.
מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. ובינתיים נותנים ללחמניות לתפוח עוד כ-20 דק'. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דק'.
*הוספתי תמונה לדוגמה, לחמנייה אישית לכל סועד על צלחת, ראו תמונה מס' 5.