לןגן

פחזניות

מאת: לימור אלבכור , פורסם: 23/01/2016 | 10:32
פחזניות

תקציר המתכון: בואו להנות ממתכון מדהים ומהיר לפחזניות, ממולאות בקרם וניל ומצופות בשוקולד

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 15, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לקרם

רכיבים לציפוי

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 200°.

  2. בסיר בינוני ממיסים את החמאה עם החלב והמים, מוסיפים סוכר ומלח. מסירים מהאש לכמה שניות שופכים את הקמח ומערבבים מהר מהר מחזירים לאש וממשיכים לערבב עד שנוצר גוש בצק יציב ורך.

  3. מעבירים למיקסר ומוסיפים את הביצים לפי הסדר הבא: מוסיפים ביצה ומערבבים עד שכל הביצה מתערבבת בבצק, וכאן מתגלה קסם הבצק נפרד בהתחלה אבל מתגבש שוב מחדש, בדרך הזאת להוסיף את כל הביצים, שימו לב יכול להיות ששלוש ביצים יספיקו, הבצק צריך להיות רך יותר אבל לא עיסתי.

  4. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנטר גדול משונן, מזלפים עיגולים במרווחים שווים ומכניסים לתנור ואופים בין 18-20 דקות או כשהפחזניות משחימות מעט.

  5. למילוי: מערבבים שמנת מתוקה עם פודינג וניל וחלב עד שנוצרת קצפת יציבה – מעבירים לשקית זילוף עם צנטר קטן.

  6. לציפוי: ממיסים את השוקולד עם השמנת על אש קטנה עד שנוצרת תערובת חלקה וכל השוקולד נמס.

  7. להרכבת הפחזנית: בבסיס כל פחזנית לעשות חור קטן עם סכין שאפשר להכניס דרכו את הצנטר. למלא דרך החור עם תערובת הקרם, לצפות מעל עם שוקולד ולהניח להתייבש כמה שניות. אפשר לפזר מעל גם אבקת סוכר ולהגיש.