לןגן

פיתות מיוחדות כמו במאפיות

מאת: לילך טייב, פורסם: 20/01/2016 | 14:27
פיתות מיוחדות כמו במאפיות

תקציר המתכון: ...בעצם אפילו יותר טעימות מהמאפיות!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז הקמח, שמים בתוך הגומה את השמרים וסוגרים חזרה עם הקמח. בצד אחד של הקערה שמים את המלח ובצד שני את הסוכר. מוסיפים את המים והשמן ולשים עד לקבלת בצק רך ודביק מעט. מכסים ומתפיחים כשעה.

  2. מחלקים את הבצק ל-16 כדורים שווים. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לפיתה עגולה, בגודל פיתה של חנות. משמנים סיר גריל מיוחד לאפיית פיתות (פרנות), ומכינים כל 2 פיתות יחד. זמן האפייה משתנה מסיר לסיר ומהגודל שלו, לי יש סיר קטן יחסית ושם הצלחתי להכניס 2 פיתות, אפיתי כל צד כ-2 דקות. מאוד חשוב גם לבדוק ולהיות בקשר עין כי מהר מאוד הן נשרפות.

  3. *מאוד ממליצה לקנות את הסיר הזה, אצלנו בבית תמיד קראו לו סיר לאפיית פיתות מרוקאיות. ראו תמונה מצורפת למטה. אני מאוד אוהבת את הסיר הזה והוא משמש אותי רבות להכנת פיתות גם לילדים לביה"ס.