לןגן

סלט בף (תפו"א)

מאת: אורנה פורת ברגר, פורסם: 19/01/2016 | 22:26

תקציר המתכון: מתכון של אמא

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. במכשיר לחיתוך - חותכים לקוביות גדולות את תפו"א

  2. מבשלים את התפו"א והביצים, מקלפים ומשאירים שיתקררו (עדיף להכניס למקרר)

  3. מבשלים את האפונה והגזר

  4. במכשיר לחיתוך, בריבועים הקטנים, חותכים את החלבון של הביצים (שומרים את החלמונים) ומלפפון החמוץ.

  5. שמים הכל בקערה - ריבועי תפו"א, ריבועי חלבונים, ריבועי מלפפון חמוץ, אפונה וגזר ומוסיפים: 2-3 כפות סוכר, פלפל שחור, 5-6 כפות מיונז, 1 כף חרדל

  6. בקערה נפרדת מפוררים את החלמונים ומערבבים הכל, אפשר לדלל מהמים שבקופסת המלפפון החמוץ. נוצרת עיסה שהיא הרוטב לסלט (סמיכה כמו רוטב פטריות)

  7. מעבירים את הרוטב לסלט החתוך, מערבבים, טועמים ומתקנים טעמים - תוספת של מלח / פלפל / סוכר / מיונז / חרדל