תקציר המתכון: מעדן!!!
קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
הכנת קרם השוקולד: מכינים מעין קרם פטיסייר- בתוך סיר קטן מרתיחים מים עם תמצית הוניל, בקערה קטנה מערבבים חלמונים עם סוכר, קורנפלור ופודינג. מוסיפים למים הרותחים ומבשלים על אש בינונית עד שמסמיך מעט. מסירים מהאש ומצננים.
ממיסים שוקולד לבן במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מוסיפים לקרם הפטיסייר ומערבבים יחד היטב. מכניסים למקרר למשך כשעה.
מוציאים את קרם השוקולד מהמקרר, מקציפים את הריצ' ומקפלים לתוך הקרם. מניחים בצד.
הכנת הקראמבל: מנפים קמח לקערה, חותכים את המחמאה לקוביות ומוסיפים לקערה עם הקמח, מוסיפים את הסוכר ומערבבים הכל עם הידיים רק עד לקבלת פירורים גסים. (אפשר לשים את כל המרכיבים במעבד מזון ולהפעיל עד לקבלת הפירורים, אך אני אוהבת לעבוד עם הידיים, הרגישות והתחושה שבעבודה עם הידיים מביאה אותנו לקבלת תוצאות יותר טובות, כך אני חושבת).
אופים את הפירורים שיתקבלו כ-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהפירורים אפויים וזהובים.
את התותים מבשלים בסיר קטן יחד עם הסוכר, עד להמסה מלאה של הסוכר. מצננים לטמפרטורת החדר.
ההרכבה: ממלאים 3/4 כוס בקרם השוקולד הלבן, מוזגים ככפית תותים עם מעט מהרוטב על קרם השוקולד ומפזרים מעל את הקראמבל. אפשר לפזר מעל הקראמבל מעט אבקת סוכר.