לןגן

טארטלט עם אגוזים מקורמלים

מאת: לילך טייב, פורסם: 18/01/2016 | 00:41
טארטלט עם אגוזים מקורמלים

תקציר המתכון: פטיפור יפה וטעים שכולם אוהבים.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבצק הטארטלט:

לפיצוחים:

אופן הכנה

  1. הכנת הטארטלט: מכניסים את כל מרכיבי הבצק למעבד מזון עם וו לישה גיטרה, ומעבדים עד לקבלת בצק. עוטפים בניילון ניצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.

  2. מוציאים את הבצק מהמקרר. לוקחים בכל פעם חתיכה קטנה מן הבצק, חתיכה שתספיק לכסות תבנית טארטלט קטנה. מצפים עם חתיכת הבצק הקטנה את תבנית הטארטלט. כך עושים עם שאר התבניות וכל הבצק. שמים את התבניות אחת על השנייה בעדינות רבה, בלי ללחוץ. ומניחים בתוך התנור. ראו תמונה מצורפת למטה. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, למשך 15-20 דקות. מוציאים ומצננים ומחלצים מהתבניות הקטנות.

  3. הכנת מילוי הפיצוחים: מחממים מחבת טפלון כ-2 דקות. שופכים את כוס הסוכר, על להבה בינונית-נמוכה, מביאים עד לידי המסה, בלי לערבב. כאשר הכל מומס, מחממים במיקרו את 3/4 כוס הריצ' ו-2 כפות הסילאן יחד. מוסיפים לקרמל שיתקבל לנו ומערבבים מעט. מוסיפים את האגוזים ומערבבים הכל יחד.

  4. ממלאים את הטארטלטים באגוזים המקורמלים, נותנים לזה להתקשות ומגישים.