לןגן

בצקניות - שפצ'לה

מאת: מירי גולני, פורסם: 17/01/2016 | 21:09
בצקניות - שפצ'לה

תקציר המתכון: תוספת מאוד טעימה שנהוג לאכול בגרמניה, שוויץ, אוסטריה ופולין.

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול, ומוסיפים מלח ומעט שמן

  2. מכינים תערובת של המצרכים ומערבבים אותה טוב טוב עם מטרפה כדי שתהייה ללא גושים. התערובת צריכה להיות סמיכה, אך לא מדי

  3. מגרדים את התערובת על פומפייה עם חורים גדולים (או מכשיר מיוחד), מעל לסיר עם המים הרותחים

  4. כשהבצקניות צפות מעל למים, יש להוציא אותן בכף מחוררת ולשטוף אותן במסננת במים קרים

  5. להכניס אותן לכלי עם מעט שמן (כדי שלא ידבקו).

  6. בד"כ אני מכינה אותם בזמני החופשי, מקפיאה אותן ומפשירה אותן במקרר, יום לפני הארוחה. לרוב אני מטגנת אותן ומגישה עם בצל מטוגן, אפשר גם עם פטריות ורוטב של בשר