לןגן

פיתות אמיתיות

מאת: מירי רוזנפלד, פורסם: 17/01/2016 | 05:04
פיתות אמיתיות

תקציר המתכון: פיתה שלמדתי להכין בטיול מוצ'ילות בדרום אמריקה..פיתרון מושלם ללחם לשבת כשאתה דתי ויש לך רק גז.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 3 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה שופכים את הקמח השמרים והמלח (לשים לב שהמלח והשמרים בנפרד) ואת המים בהדרגה וללוש (לשים לב שהבצק יוצא מעט קמחי ולא דביק את המים רצוי לשים לפי העיין). שמים להתפחה של שעה/שעה וחצי.

  2. על משטח מקומח לוקחים את כל הבצק ומגלגלים אותו על משטח הקמח שיהיה בצורת מערוך(רק בשביל ההמחשה רשמתי מערוך)...מהבצק יוצרים עיגולים בגודל כדור טניס מכסים במגבת ונותנים לזה לתפוח עוד חצי שעה/שעה.

  3. על משטח מקומח יוצרים מהעיגולים פיתות עגולות.

  4. לוקחים מחבט ומכסה שמכסה טוב את המחבט..נותנים למחבט עם המכסה חצי שניה להתחממם על אש גבוהה בלי כלום..מורידים לאש בינונית ומתחילים בעבודה. לוקחים פיתה ומניחים על המחבט,לכסות את המחבט ולתת לפיתה חצי דקה /דקה עד שהיא מתנפחת ולהפוך צד..להיזהר שלא יישרף..ככה עושים עם כל הפיתות.