לןגן

עוגת מוס לוטוס, שוקולד, וניל

מאת: לילך טייב, פורסם: 14/01/2016 | 16:41
עוגת מוס לוטוס, שוקולד, וניל

תקציר המתכון: בעוגה זו יש שילוב קטלני של טעמים. מתכון לעוגה מעלפת פרי דמיוני. היא נראית מסובכת, אבל זה ממש לא כך, שכבות המוס קלות להכנה וגם ההרכבה. עקבו אחר ההוראות וגם לכם תצא כזו עוגה מהממת וטעימה. ומחמאות תקבלו עליה בלי סוף, מבטיחה!!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 2 ימים, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לבסיס העוגה:

למוס הוניל:

למוס השוקולד:

למוס לוטוס:

לציפוי:

לעיטור:

אופן הכנה

  1. הכנת הבסיס: מקציפים ביצים במיקסר ומוסיפים סוכר בהדרגה. מוסיפים את השמן בזרם איטי. מנפים קמח ומוסיפים תוך כדי הקצפה. מוסיפים גם את הפודינג וניל תוך כדי הקצפה. ממיסים שוקולד במיקרו או בסיר כפול על אדים, מצצנים מעט ומקפלים לתוך תערובת הביצים המוקצפים. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה קפיצית (24 ס"מ) משומנת. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, למשך כ-20 דקות, עד שקיסם הנינעץ בעוגה יוצא יבש.

  2. הכנת מוס היניל: מקציפים במיקסר ריצ', מים, פודינג ותמצית וניל עד לקבלת קרם נוקשה ויציב. כשבסיס העוגה מוכן יש לצננו לחלוטין ורק לאחר מכן למרוח עליו את קרם הוניל. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

  3. הכנת מוס השוקולד: את השיכבה הזו מכינים רק כאשר שכבת הוניל הוקפאה למשך שעתיים. שמים בסיר סוכר ומים ומבשלים כ-4 דקות, עד לקבלת סירופ מעט סמיך. מסירים מהאש ומצננים. *מקציפים את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את סירופ הסוכר. ממשיכים להקציף במשך 8 דקות לתערובת תפוחה ובהירה. *ממיסים שוקולד, מוסיפים לחלמונים מעט מהשוקולד ומערבבים היטב, ומוסיפים את החלמונים ליתרת השוקולד ומערבבים שוב היטב. מצננים מעט. *מקציפים ריצ' לקצפת יציבה ומוסיפים לתערובת השוקולד ומקפלים, כפות אחדות בכל פעם לקבלת מוס יציב. *מורחים את מוס השוקולד על קרם הוניל הקפוא, באופן אחיד. מחזירים למקפיא לשעתיים נוספות.

  4. הכנת מוס לוטוס: את השכבה הזו נתחיל להכין רק לאחר ששכבת המוס הוקפאה די זמן. שמים במיקסר ריצ' מים ופודינג ומקציפים מעט, במהלך ההקצפה מוסיפים את ממרח הלוטוס, וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב. מורחים על מוס השוקולד באופן אחיד. מחזירים למקפיא שוב לשעתיים (אם ניגמר היום, חכו למחר, השאירו את העוגה במקפיא ללילה וצפו אותה מחר).

  5. אופן הציפוי: ממיסים שוקולד וריצ' במיקרו או בסיר כפול על אדים, לקבלת גנאש. מוציאים את העוגה מהמקפיא ויוצקים את הגנאש על העוגה. מחזיקים את העוגה ומטלטלים לכל הכיוונים כך שהשוקולד יצפה את העוגה כולה. יתכן שהשוקולד יוקפא במקום כיוון שהעוגה כבר קפואה.

  6. עיטור העוגה: שמים את חצי הקופסא הנותרת של הלוטוס בתוך שקית זילוף עם נצתר בעל פיה קטנה משוננת מצד אחד וחלקה מצד שני. מזליפים פסים של לוטוס על הגנאש הקפוא. (רצוי שהגנאש יהיה קפוא בזמן זילוף הלוטוס על מנת שלא ידבק עם ממרח הלוטוס בעת הזילוף ויעלה או יקרע מן העוגה). *מחממים סכין בתוך כוס עם מים רותחים, ומעבירים סביב דפנות העוגה על מנת להפריד אותה מדפנות התבנית. מחלצים את העוגה מן התבנית. *כעת נקשט עם קצפת לבנה: מקציפים את הריצ' לקצף יציב, שמים בתוך שקית זילוף עם צנתר בעל פיה שטוחה קטנה או גדולה איך שרוצים ומעטרים סביב העוגה פס קצפת. מזליפים פס מסולסל בצד העוגה, כמו בתמונה. ועם מעט ממרח לוטוס (ככפית), ששמים בשקית אוכל קטנה, עושים חור פיצי ומעטרים נגיעות קטנות מעין נקודות לוטוס על הפס המסולסל, ראו בתמונה של העוגה.

  7. בהצלחה רבה ובאהבה לילך.