לןגן

בייגלה ירושלמי

מאת: מלי מאירוב, פורסם: 10/01/2016 | 20:00
בייגלה ירושלמי

תקציר המתכון: לא צריך לנסוע לירושלים...בייגלה ירושלמי אמיתי...ראו הוזהרתם...ממכר !!

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים לברשת הבצק

אפשרויות לתוספות מעל הבייגלה

אופן הכנה

  1. בייגלה ירושלמי מלי מאירוב: מתכון ל 5 בייגלה ...חצי קילו קמח..כף שמרים יבשים...או חצי שקית שמרית...2 וחצי כפות סוכר...לערבב ביחד ..להוסיף..4 כפות שמן רגיל או זית..ואחד וחצי כוס מים (בכוס חד פעמי לשתיה קרה ) ..ללוש לבצק רך .ולהוסיף כפית מלח...אם הבצק מרגיש יבש ..להוסיף מים בטיפות...עד שנהיה בצק חלק גמיש ורך...לשמן קערה ולגלגל את הבצק בשמן...לעשות כדור ולהשאיר להתפחה שעה...לחלק את הבצק לחמש כדורים...ולכסות..אותם שלא יתייבשו...לעשות חור עם האצבע בכדור ולהתחיל לפתוח לחישוק בגודל הרצוי..עם אצבעות הידיים...להניח על נייר אפייה..לכסות עם מגבת 40 דקות...

  2. לחמם תנור ל 180 מעלות.

  3. לערבב ביצה עם כפית מים וחצי כפית מלח...להבריש את הבייגלה ולפזר סומסום...או פרג...או זעתר...ולפזר קצת סוכר מעל...לאפות בערך 20 דקות ....