לןגן

עוגת מוס אלפחורס

מאת: לילך טייב, פורסם: 10/01/2016 | 01:16
עוגת מוס אלפחורס

תקציר המתכון: את העוגה הזאת ראיתי באחד האתרים, ואמרתי שאני חייבת לנסות, במקור היא של פיית העוגיות, למי שמכירה, אבל עם קצת שינויים משלי פה ושם בכדי להקל עליכם בהכנתה. גם על בצק האלפחורס שלי לא ויתרתי והוא גם קצת שונה מהמקור. בקיצור יצאה עוגה פצצה. מאוד מומלץ להכין ובחום.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 2 ימים, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לקרם קוקוס:

למרנג קוקוס:

לבסיס עוגת האלפחורס:

למוס ריבת חלב:

לציפוי ועיטור:

כלים:

אופן הכנה

  1. הכנת קרם הקוקוס: משרים ג'לטין ב-2 כפות מים למשך 10 דקות. מחממים בסיר קטן את קרם הקוקוס, עד שיהיה חם אך לא להגיע לרתיחה. ממיסים את הג'לטין במיקרו 15 שניות, מוסיפים לקרם הקוקוס החם ומערבבים. מצננים את התערובת לטמפ' החדר.

  2. מקציפים שמנת מתוקה עם סוכר לקצפת רכה, מוסיפים אותה לקרם הקוקוס ומערבבים יחד. התערובת תצא יחסית דלילה וזה בסדר.

  3. מסרטטים את התבנית 18 ס"מ על גבי נייר אפייה. גוזרים ומניחים בתוך תבנית ה-18 ס"מ. יוצקים את התערובת של קרם הקוקוס מעל נייר האפייה שבתוך התבנית ומשטיחים. מכניסים למקפיא לכ-4 שעות לפחות, עד להתייצבות.

  4. לבסיס עוגת האלפחורס: מעבדים חמאה ואבקת סוכר במיקסר עם וו גיטרה לתערובת חלקה ואוורירית. מוסיפים חלמונים ומעבדים, עד שהתערובת אחידה. מנפים לתוך התערובת את הקמח ומוסיפים גם את אינסטנט הפודינג והקורנפלור, אבקת האפייה והסודה לשתייה. יוצרים כדור, עוטפים בניילון ניצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.

  5. לבנתיים מכינים את מרנג הקוקוס: מחממים תנור לחום בינוני, 180 מעלות. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את החלבונים עם קורט מלח לגבעות רכות. מוסיפים סוכר בהדרגה וממשיכים להקציף היטב לקצף יציב ומבריק. מוסיפים אבקת סוכר ומקפלים בעדינות לקצף אחיד.

  6. מערבבים בקערה קטנה קוקוס וקורנפלור. מוסיפים בהדרגה לקציפת החלבונים ומערבבים בעדינות יחד כך שנטמעים בתערובת.

  7. שוב משרטטים את תבנית 18 ס"מ על גבי נייר אפייה נוסף. משטיחים את תערובת המרנג על גבי נייר האפייה (כשנייר האפייה מונח בתבנית אפייה של התנור) משטיחים במדיוק בתוך העיגול המשורטט. מנפים מעל מעט אבקת סוכר (של האיבוק) רק עד ליצירת שיכבה דקה מאוד. מניחים בצד לדקה להיספג. אופים את המרנג במשך 12 דקות עד להזהבה קלה. מצננים.

  8. חוזרים לבצק של בסיס העוגה: מוציאים את הבצק מהמקרר, מסירים את הניילון הניצמד. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה לעלה בעובי 1 ס"מ. קורצים עיגול של 24 ס"מ. אפשר להעזר בתבנית בגודל של 24 הס"מ. רצוי גם כאן לשרטט עיגול בגודל של 24 ס"מ על נייר אפייה ולהניח בתוך התבנית ומעל להניח את הבצק, בכדי שיהיה קל יותר להסיר את בסיס העוגה מן התבנית בתום האפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את בסיס העוגה כ-15 דקות, עד לגוון זהוב בהיר. משארית הבצק קורצים עיגולים קטנים בגודל של 3-5 ס"מ, עבור עוגיות האלפחורס לקישוט העוגה. אופים גם את העוגיות הקטנות בין 10 ל-12 דק'. מצננים וממלאים את העוגיות הקטנות בריבת חלב, מצפים מסביב בקוקוס ושומרים בקופסא עד לשימוש.

  9. x למוס ריבת החלב: עוברים להכנת המוס לאחר שכל השכבות מוכנות ויציבות. משרים את הג'לטין ב-3 כפות מים למשך 10 דקות. מחממים בסיר קטן את החלב עם תמצית הוניל ומביאים לרתיחה. טורפים בקערה קטנה את החלמונים עם הסוכר. יוצקים את תערובת החלב לחלמונים תוך כדי טריפה רצופה להשוואת טמפ', עושים זאת בהדרגה, בכל פעם מוסים קצת מתערובת החלב לחלמונים ומערבבים, מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים היטב, משיבים לסיר ומבשלים על אש בינונית-קטנה, עד שהתערובת מסמיכה, וכל הזמן מערבבים תוך כדי הבישול. מתקבל לנו קרם פטיסייר. מעבירים את ריבת החלב לקערה בינונית ויוצקים מעליה את קרם הפטיסייר החם ומערבבים היטב. ממיסים את הג'לטין במיקרו במשך 15 שניות, מוסיפים ומערבבים. מצננים לטמפ' החדר. מקציפים שמנת מתוקה לגבעות רכות, מוסיפים אותה לתוך קרם הפטיסייר ומקפלים בעדינות לקרם חלק.

  10. הרכבת העוגה: מניחים את בסיס האלפחורס במרכז תבנית 24 ס"מ. יוצקים מעל 4-5 כפות גדושות של ריבת חלב, ומשטיחים על גבי העוגה בעדינות לשיכבה אחידה. מחלצים את קרם הקוקוס מהתבנית, מסירים בעדינות את נייר האפייה שבתחתית, ומניחים על גבי ריבת החלב. מהדקים קלות. מעל שכבת קרם הקוקוס מניחים את מרנג הקוקוס ומהדקים קלות. את מוס ריבת החלב יוצקים סביב לשכבות העוגה, כך שיכסה אותן לחלוטין, מחליקים את המוס גם על פני העוגה, ומעבירים להקפאה ללילה.

  11. מוציאים את העוגה מהמקפיא ובעזרת סכין תבולה במים רותחים עוברים סביב דפנות העוגה בכדי שנוכל לשחררה מן התבנית בצורה יפה. פותחים את הקפיץ של התבנית ומוציאים את עוגה, מניחים על משטח עבודה. מורחים סביב העוגה, על הדפנות, את 80 גר' ריבת החלב, ניתן להעזר בספטולה או בלקקן. עם יד אחת מגביהים טיפה את העוגה (כשהיא מונחת צד אחד על משטח העבודה וצד אחד מונח על כף היד-בשיפוע) ומצמידים קוקוס טחון לכל היקף הדפנות, לקבלת מראה אלפחורסי.

  12. עיטור העוגה: מעבירים כף גדושה של ריבת חלב לשקית זילוף עם צנטר חלק בעובי של כסנטימטר. ומזליפים פס מפותל לאורך העוגה. מניחים מעל כמה עוגיות אלפחורס קטנטנות. שומרים את העוגה במקרר. העוגה משובחת יותר לאחר יומיים של קירור.

  13. בהצלחה ובאהבה לילך.