לןגן

קרמבו אלפחורס

מאת: לילך טייב, פורסם: 09/01/2016 | 23:17
קרמבו אלפחורס

תקציר המתכון: קרמבו אלפחורס, מי חשב על דבר כזה?? עוד משהו טוב להתענג עליו בחורף.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לעוגייה:

למילוי:

לציפוי:

אופן הכנה

  1. מכינים עוגיות לפי המתכון להכנת עוגיות אלפחורס שבספר המתכונים שלי שבקטגורית עוגיות.

  2. מורחים כפית ריבת חלב על כל עוגייה.

  3. מכינים את הקצפת: מקציפים שמנת עם הפודינג ותוך כדי הקצפה מוסיפים את ריבת החלב. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.

  4. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף, גוזרים חור, לא קטן אלה בגודל בינוני. מזליפים בצורת ספירלה כלפי מעלה, שתתקבל גבעה נחמדה. מעבירים למקפיא למשך שעתיים.

  5. ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל או בסיר כפול על אדים. מעבירים את השוקולד לכלי עמוק, אפשר כוס גדולה ורחבה. מוסיפים 2 כפות שמן ומערבבים. מוציאים את הקרמבויים מהמקפיא ותובלים כל קרמבו בשוקולד. מניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה, כך יהיה קל יותר לשחחר אותן מהתבנית, לאחר שהשוקולד יתקשה.

  6. * ניתן להכין את הקרמבו גם כפרווה. במקום השמנת המתוקה השתמשו בריצ', ובמקום ריבת החלב שימו רק את האינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב. ומי שמוצא ריבת חלב פרווה שימרח אותה על העוגייה במקום ריבת החלב החלבית. וכמובן העוגייה, בכדי שתצא פרווה במקום החמאה שימו כוס שמן.

  7. * ומי שרוצה יכול לגוון ובמקום שוקולד מריר יכול להשתמש בשוקולד לבן, כך תרגישו יותר את הטעם האלפחורסי. אני החלטתי דווקא להשתמש בשוקולד המריר בכדי להשאיר את המראה היפה והמקורי של הקרמבו.

  8. בהצלחה רבה ובאהבה גדולה שלכן תמיד לילך.