לןגן

דג לבן (בס) בטאמפורה משגע... ופרוסות תפו"א הכל בסיר אחד.....

מאת: Shuly Asulin Karasin, פורסם: 07/01/2016 | 18:22
דג לבן (בס) בטאמפורה משגע... ופרוסות תפו"א הכל בסיר אחד.....

תקציר המתכון: הדג המטוגן הכי טעים שיש!

קטגוריה: דגים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לחתוך את הדג ללא העור לרצועות של 3על 6 סמ לפזר מעט מלח ופלפל ולהניח בצד

  2. בקופסא לערבב חצי כוס קמח עם חצי בקבוק בירה 2 כפות שמן קנולה מלח ופלפל.... חצי כפית שום כתוש וחצי כפית גי'נג'ר ... קורט פפריקה חריפה...לערבב היטב לבלילה סמיכה כמו גלידה נמסה... להכניס למקרר לכ- חצי שעה

  3. לבנתיים לשטוך היטב את תפוחי אדמה יוקון( לבן) ולפרוס לפרוסות דקות 2-3 ממ להכניס לקערה עם מים קרים וקרח ל 10 דקות לסנן ולייבש על מגבת..

  4. לחמם תנור על חום של 120 מעלות..

  5. לחמם שמן קנולה בסיר עמוק 3 אצבעות גובה.... על להבה בינונית להשחים את התפו"א עד להשחמה בהירה ולהניח על תבנית עם רשת ולתנור להתחמם... לטגן בכמה הפוגות... לא להעמיס על הסיר.

  6. לאחר שסיימנו עם התפו"א שמחכה לנו בתנור החמים... להתחיל לטגן את הדג.. לטבול את הדג בטמפורה ולטגן באותו סיר עד לצבע יפה 4 דקות להניח על מגבת ספיגה להכניס לתנור ליד התפו"א ל10 דקות...

  7. לפזר מעל בצל ירוק קצוץ או כוסברה להגיש עם לימון או ליים אפשר להגיש עם תערובת של 2 כפות מיונז וחצי כפית חרדל עם מיץ לימון