לןגן

עוגת מוס קפה עם מוס חלבה

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/01/2016 | 00:32
עוגת מוס קפה עם מוס חלבה

תקציר המתכון: פצצה של עוגה, ראיתי אותה ברשת, והבאתי לכם את המתכון שתהנו ממנה גם פה. עוגה לא פשוטה להכנה אבל עם קצת סבלנות ורצון תצליחו גם אתם, ובטוח שתקצרו ממנה המון מחמאות, בהצלחה!!!

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבסיס העוגה:

למוס החלבה:

למוס קפה שוקולד:

לציפוי:

אופן הכנה

  1. הכנת מוס החלבה: ממיסים את הג'לטין ב-25 מ"ל חלב הקוקוס ומניחים בצד ל-10 דקות.

  2. בינתיים ממיסים בסיר כפול על הדים או במיקרוגל, שוקולד לבן, מוסיפים את הריצ' ומערבבים, מוסיפים גם את ממרח החלבה ומערבבים שוב, מכניסים למיקרוגל לעוד 30 שניות שיתרכך, ומערבבים הכל יחד שוב.

  3. מחממים כ-15 שניות במיקרוגל את הג'לטין המומס בחלב הקוקוס ומוסיפים תוך כדי בחישה לשוקולד הלבן והחלבה. מתקבל גוש חלק מבריק.

  4. מקציפים את הריצ' חצי הקצפה ומקפלים בעדינות לתוך החלבה.

  5. יוצקים את המסה לצלחת עמוקה ועוטפים בניילון נצמד כך שתתקבל צורה מעוגלת ויפה.

  6. מקפיאים את המוס לשעתיים עד שלוש להתייצבות מלאה.

  7. לבנתיים מכינים את בסיס העוגה: (תבנית עגולה 24 ס"מ): מחממים תנור ל-170 מעלות.

  8. בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאת הקקאו. מוסיפים סוכר, ביצים, קרם ווניל ומלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית לתערובת אחידה.

  9. מנפים פנימה את הקמח וטורפים עד שהוא נטמע לחלוטין בתערובת.

  10. משמנים את התבנית ומעבירים לתוכה את התערובת ואופים למשך כ-15 דקות.

  11. הכנת מוס הקפה שוקולד: ממיסים בכוס ג'לטין עם 25 מ"ל חלב הקוקוס.

  12. ממיסים שוקולד מריר בסיר כפול על הדים או במיקרוגל.

  13. מרתיחים את כוס חלב הקוקוס עם כף הקפה הנמס.

  14. מערבבים בצלחת חלמונים עם סוכר.

  15. מבצעים השוואת טמפרטורות בין החלמונים והחלב - שופכים מעט חלב רותח לחלמונים תוך כדי ערבוב נמרץ, מוסיפים עוד מהחלב ובוחשים. שופכים חזרה לסיר את החלמונים והחלב ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד לקבלת קרם סמיך.

  16. מחממים כ-15 שניות את הג'לטין במיקרוגל ומוסיפים לתערובת החלב והחלמונים.

  17. מוסיפים את הקרם על השוקולד ומערבבים היטב.

  18. מקציפים את הריצ' ומקפלים לתוך קרם השוקולד.

  19. הרכבת העוגה: מסדרים שקף מסביב לבסיס העוגה, מוציאים בזהירות את מוס החלבה מהצלחת בעזרת הניילון ומניחים במרכז העוגה. יוצקים מעל את מוס הקפה שוקולד ומיישרים. מקפיאים לעוד כשעה.

  20. הכנת הציפוי: ממיסים ג'לטין במים כ-10 דקות.

  21. מרתיחים מים, אבקת קקאו וסוכר.

  22. מוסיפים את הריצ' ומרתיחים שוב.

  23. ממיסים במיקרוגל את הג'לטין כ-15 שניות ומוסיפים לסיר תוך כדי בחישה נמרצת.

  24. מסירים מהאש את הציפוי ומניחים בצד שיצטנן לטמפרטורה של כ-40 מעלות, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

  25. מצפים את העוגה הקפואה בציפוי מכל הכיוונים. (מניחים רינג באמצע ומצפים את העוגה מסביב, אם אין לכם רינג שימו כערית קטנה הפוכה במרכז העוגה ואז תצפו). ולפני שמתחילים לצפות רצוי להניח את העוגה על רשת של תנור כשהרשת מונחת על גבי תבנית חד פעמית ואז להתחיל לצפות אותה.

  26. בעזרת פומפייה (עם חורים גדולים) מפוררים-מגרדים חלבה או משתמשים בחלבה מסולסלת ומניחים במרכז העוגה.

  27. מניחים את העוגה במקפיא לעוד כשעה בכדי לתת לציפוי להתייצב.

  28. בהצלחה רבה!!!