לןגן

בייגל'ס אמריקאי

מאת: לילך טייב, פורסם: 31/12/2015 | 20:06
בייגל'ס אמריקאי

תקציר המתכון: יצא אורגנל!!! טעימים כמו של "הולי בייגל"

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 18, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

לנוזל הבישול:

לציפוי:

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לתוך קערה גדולה. יוצרים גומה במרכז הקמח ומוסיפים לתוכה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. שמים מעל את אבקת האפייה. מניחים בצד אחד של הקערה קמח ובצד שני את הסוכר. מוסיפים שמן, מים ואת הביצה ולשים לבצק רך ונעים למגע. מתפיחים כשעה, עד להכפלת הנפח.

  2. כאשר הבצק כבר תפח, מרתיחים בתוך סיר את המים והסילאן, מכסים ושומרים מעל להבה קטנה.

  3. מחלקים את הבצק לכ-18 כדורים, מועכים אותם קלות ויוצרים חור באמצע ומניעים עם האצבעות, תוך כדי סיבוב להרחבת החור, עד לקבלת טבעת. מקפידים שהחור יהיה גדול, כיוון שבזמן הבישול והאפייה הבייגל תופח והחור מצטמצם.

  4. מחממים תנור ל-210 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  5. מגבירים את גובהה הלהבה כדי להחזיר את נוזל הבישול לרתיחה ומבשלים את הבייגל'ס, עד שהם תופחים במים, כל צד מבשלים כדקה עד 2 דקות. מוציאים מתוך מי הבישול ומצננים 10 דקות.

  6. מברישים את הבייגל'ס בביצה טרופה ומצפים בשומשום או קצח, מלח גס או בצל מטוגן, או בכל דבר אחר שאוהבים. אופים כ-15 דקות, עד שהבייגל'ס מקבלים גוון זהוב ומעט פריך. במידת הצורך מוסיפים עוד 5 דקות אפייה.