לןגן

כעכי שומשום

מאת: לילך טייב, פורסם: 31/12/2015 | 19:36
כעכי שומשום

תקציר המתכון: הכעכיים האלו יצאו לי בדיוק כמו הכעכיים של עבאדי, עשיתי אותם ללא מרגרינה, אבל בכל זאת כתבתי את כמות המרגרינה למי שבכל זאת רוצה, לי יצא חבל על הזמן גם בלי המרגרינה, שווה גם לכם לנסות.

קטגוריה: עוגיות, מספר מנות: 100, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה. בתוך גומה באמצע שמים את אבקת האפייה ומכסים חזרה עם הקמח. מוסיפים את המלח לצד אחד של הקערה, מוסיפים מים ושמן/או מרגרינה ואת 2 הביצים. מערבבים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש.

  2. נוטלים מעט מן הבצק וצרים בכפות הידיים גליל בעובי כ-1 ס"מ ובאורך כ-14 ס"מ. מהדקים את קצותיו זה לזה, כך שנוצר כעך בקוטר 3-4 ס"מ. מכינים כעכיים כאלה מכל הבצק.

  3. מורחים, בעזרת מברשת, ביצה טרופה על כל הכעכיים. בתוך קערית קטנה שמים את השומשום וטובלים כל כעך בשומשום. מסדרים את הכעכיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, משאירים קצת רווח בין כעך לכעך, שלא ידבקו אחד לשני.

  4. אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, לכ-15 דקות, או עד שהכעכיים מזהיבים. שומרים בצנצנת אטומה.