לןגן

מתכון לעוגיות מכונה מרוקאיות עוגיות שחייבות להיות אצלי בבית.

מאת: עופר , פורסם: 30/12/2015 | 12:42

תקציר המתכון: בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את האבקת אפייה, סוכר, מרגרינה מומסת, שמן, מיץ תפוזים,גרידת תפוז וסומסום ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד ל 20 דקות. מרכיבים את מכונת הטחינה שבמיוחד (מטחנת בשר) ומרכיבים את הצורה שמתאימה לעוגיות

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 80, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בקערה מנפים את הקמח, מוסיפים את האבקת אפייה, סוכר, מרגרינה מומסת, שמן, מיץ תפוזים,גרידת תפוז וסומסום ולשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים בצד ל 20 דקות. מרכיבים את מכונת הטחינה שבמיוחד (מטחנת בשר) ומרכיבים את הצורה שמתאימה לעוגיות האלה.

  2. לוקחים גוש בצק ו"דוחפים" לתוך המכונה וטוחנים כך שייצא דרך הפייה. חותכים את הבצק הטחון כל 7-8 ס"מ עם הידיים וממשיכים ככה עד הסוף. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל 160 מעלות כחצי שעה עד לקבלת צבע זהוב. מצננים ומגישים או מאחסנים.