לןגן

תבשיל פטריות וארטישוק

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 27/12/2015 | 10:35
תבשיל פטריות וארטישוק

תקציר המתכון: המתכון מתאים כתוספת לכל ארוחה. מתאים גם לדיאטת 17 הימים- מהמחזור הראשון. טעים טעים טעים!

קטגוריה: תוספות, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. בסיר עם מים מרתיחים את תחתיות הארטישוק שיתרככו קצת (לא ריכוך סופי!)

  2. חותכים את הבצל לאורך לפרוסות דקות או לקוביות. חותכים את הגמבות לרצועות דקות (לאורך). מרססים ספרי שמן בסיר ומטגנים את הבצל מוסיפים את הגמבות וממשיכים לטגן עד שהגמבה מתרככת.

  3. שוטפים את הפטריות היטב. מסננים מהנוזלים ומוסיפים לבצל והגמבות. מערבבים.

  4. חותכים את תחתיות הארטישוק לרבעים, מוסיפים לסיר ומערבבים.

  5. בקערית מערבבים היטב כוס מים רותחים ואת התבלינים ושופכים לסיר. אם חסר מים אפשר להוסיף. לערבב היטב

  6. להוסיף פטרוזליה קצוצה. נותנים לתבשיל להתבשל עד שהרוטב מבעבע. לאחר מכן מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. אפשר להוסיף מיץ מחצי לימון למי שאוהב את התבשיל חמוץ.