לןגן

קובנה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 24/12/2015 | 09:14
קובנה

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 9, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה ומוסיפים את השמרים. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר והמלח לקמח המנופה. מוסיפים מים לתערובת ומערבבים עד ליצירת בצק רך וגמיש, אפשר למרוח מעל הבצק מעט שמן. נותנים לתפיחה בערך כשעה עד שהוא מכפיל את נפחו. לאחר שעה לשים שוב את הבצק ונותנים לו תפיחה לעוד שעה בערך. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים. כל חלק לשים בנפרד ונותנים לנוח בערך 10 . לפתוח ולמתוח כל חלק למרוח במחמאה ולגלגל לשבלול. למרוח ביצה ומעל שומשום/קצח/זעתר. מומלץ להשאיר בתבנית 10 דקות לתפיחה קלה ואז לתנור למשך 20 דקות בחום 180 מעלות.