לןגן

קובה עם במיה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 22/12/2015 | 19:13
קובה עם במיה

תקציר המתכון: קובה מבושלת עם במיה טריה טעימה על אורז לבן

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. אופן הכנת מרק הקובה: לטגן את הבצל ולהוסיף את הבמיה להמשיך לטגן במשך 10 דקות, מוסיפים מים מערבבים מוסיפים את יתר החומרים מרתיחים מנמיכים את הלהבה ומבשלים על אש בינונית בערך 1/4 שעה.

  2. הכנת מעטפת הקובה: לאחר שהבורגול הושרה במים, לסנן להוסיף את הסולת בשלבים, עד לקבלת בצק גמיש לא קשה מידי ולא רך מידי. אם צריך אפשר להוסיף עוד סולת.

  3. הכנת המילוי: לערבב את הבשר הטחון עם הבצל הקצוץ להוסיף את התבלינים ולערבב, לתת לנוח למשך חצי שעה כדי הטעמים יספגו.

  4. הכנת הקובות: לקחת פיסת בצק בגודל כדור פינג פונג לשטח על היד, לקחת מעט מהמילוי ולמלא את הבצק, לסגור את הבצק כמו כדור פינג פונג. להכין את כל הקובות. להרתיח את המרק ולהוסיף את הקובות לאט, לתת רתיחה ולהנמיך את האש. לערבב בעדינות כדי שהקובות לא יתפרקו, לבשל בערך כ-20 דקות. לכבות את הגז ולקרר. לאכול עם אורז לבן. בהצלחה רבה רינה