לןגן

רולדות שמרים

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 22/12/2015 | 18:29
רולדות שמרים

תקציר המתכון: רולדות מבצק שמרים עם מילוי קקאו, ממרח תמרים, חלווה וכו'.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 40, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לבצק

אופן הכנה

  1. אופן הכנת הבצק: מנפים את הקמח בתוך קערה מוסיפים את המלח ומערבבים, מוסיפים את יתר החומרים ולבסוף מוסיפים את המים בהדרגה, אם צריך אפשר להוסיף עוד מים ללוש לבצק רך וגמיש ומעט דביק, לא צריך להוסיף קמח לאחר התפיחה הראשונה הבצק הופך להיות נוח לעבודה, לתת לתפיחה בערך כשעה עד שיכפיל את נפחו.

  2. אופן הכנת הרולדות: לחלק את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור לרדד למלבן בעובי של 3-4 מ"מ. מורחים על המלבן את המילוי הרצוי ממרח שוקולד, ריבה ומעליה לפזר אבקת קקאו ואגוזים או כל מילוי רוצים. מגלגלים לרולדה הדוקה. שמים בתבנית מאורכת וחורצים פסים, מכינים כך את יתר הרולדות ומניחים להתפחה בערך כשעה או עד שהן מכפילות את נפחן מורחים בביצה טרופה ואופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגות מתייצבות ומזהיבות.