תקציר המתכון: יש יתרונות רבים לאכול עדשים ודגנים מונבטים. ניתן להנביט כל זרע, גרעינים קטניות וגם סוגי דגנים אני אישית ממליצה להתחיל מעדשים שחורות ושעועית מש הן מאוד קלות להנבטה. אך אפשר גם להנביט שעועית רגילה, חומוס, חיטה, פולי סויה, זרעי חמניות זרעי דלעת, ניתן אף להנביט קינואה וזה תהליך מהיר של עד 24 שעות. קטניות שמגיעות חצוית לא ניתן להנביט (עדשים כתומות ולפעמים אפונה) מידע נוסף איך מנביטים ולמה כדאי http://saloona.co.il/noafroman51/?p=81
קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 5, זמן הכנה: 15 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל
חותכים כל דלעת לחצי ומרוקנים את התוכן
מסדרים בתבנית אפייה עם נייר אפייה. מזליפים שמן זית
שמים שום הקצוץ ועלי המרווה וקצת מלח גס ואופים 20-25 דקות
מקררים מעט
בינתיים מערבבים את כל שאר החומרים.
כאשר דלעת הערמונים התקררה ממלאים כל דלעת בקצת סלט
ניתן להכין רק את הסלט ללא הדלעת הערמונים
רוצים להפוך את המטבח המשפחתי לבריא יותר כנסו ללינק ותבינו כיצד ‘משפחה מבשלת בריאות’ : http://noafroman.vp4.me/Healthycooking