לןגן

לחמניות

מאת: עדן חכמוב, פורסם: 19/12/2015 | 20:28
לחמניות

תקציר המתכון: טעים ואי אפשר לעמוד בפיתוי

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 12, זמן הכנה: 2 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לשפוך את הקמח לקערה

  2. ליצור גומה בקמח

  3. לשפוך לגומה את השמרים 2 הכפות

  4. לכסות את השמרים בקמח

  5. לפזר סוכר ומלח בצדדים

  6. להוסיף את המים כל המים

  7. להתחיל ללוש עד שהבצק דביק

  8. להוסיף את השמן

  9. ללוש טוב טוב ולהתפיח חצי שעה

  10. ללוש עוד פעם ועוד פעם התפחה של חצי שעה

  11. עושים את הצורות שרוצים

  12. מניחים על המגש עם ניר אפייה לפני האפייה

  13. מכסים עם מגבת ל 15 דק'

  14. מברישים עם קצת חלמון ביצה כפית מלח ושומסום לקישוט (לא חובה)

  15. חום 210 מעלות עד שמזהיב

  16. בתיאבון ☺♥