לןגן

בואיקוס לקטנים (וגם לגדולים!)

מאת: שירי נדלר, פורסם: 16/12/2015 | 10:25
בואיקוס לקטנים (וגם לגדולים!)

תקציר המתכון: חורף. הילדים משועממים. לגינה? לא תודה - קר ורטוב. חבר/חברה? כבר ארחנו והתארחנו מספיק לשבוע אחד. החוג רק מחר... "משעמם לי!" מעירה אותי מההתלבטות הגברת הקטנה ואני, שלא צריכה הרבה סיבות בשביל לפתוח את המטבח לחגיגה, מתחילה להוציא את כל המצרכים ונותנת לילדוד'ס להיות אחראיים על הכנת ארוחת הערב.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 14, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל המצרכים בקערה, עד לקבלת תערובת אחידה ומעט דלילה.

  2. משמנים קעריות אלומיניום קטנות (או תבניות מאפינס) ויוצקים את התערובת עד לכ-3/4 מגובה הקערית ומקשטים במעט שומשום.

  3. אופים בחום של 180 מעלות, בין 20-30 דקות, עד שמתקבל צבע זהוב והריח משכר את כל הבית.

  4. ועכשיו, אם הצלחתם להתאפק ולא נגסתם בבואיקוסים ישר מהתנור - ירקות חתוכים או לקט של עלים צעירים במעט לימון ושמן זית, לצד המאפים החמים ויש לכם ארוחת ערב טעימה ומפנקת. בתאבון !