לןגן

מרק אפונה רענן

מאת: שירי נדלר, פורסם: 16/12/2015 | 10:06
מרק אפונה רענן

תקציר המתכון: בחורף, האהבה הכי גדולה שלי היא קערת מרק חם חם עם מלאאאאאאא קרוטונים פריכים. אז ממש עכשיו, כשבחוץ קר ובפנים נעים, קבלו מתכון קל וטעים למרק אפונה רענן שיתאים גם לימים פחות גשומים.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 10, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. על אש קטנה ממיסים חמאה ושמן. מוסיפים את שיני השום, הבצל הקצוץ ופרוסות הכרישה ומבשלים לאט לאט עד שהבצל והכרישה רכים וזהובים.

  2. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

  3. מנמיכים את האש ומבשלים בבעבוע עדין כ-20 דקות.

  4. מוסיפים את הנענע הקצוצה והאפונה, מגבירים את האש ומביאים שוב לרתיחה של כ-5 דקות.

  5. מורידים את המרק מן האש וטוחנים היטב לקבלת מרקם חלק. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

  6. מוזגים לקערות יפות ומקשטים במעט שמנת חמוצה (לא חובה) ורצועות נענע. בתאבון!