לןגן

סלט חצילים עם לימון ושום

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 16/12/2015 | 10:02
סלט חצילים עם לימון ושום

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 40 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. פורסים את החציל לקוביות מפזרים מעליו מלח גס. ממתינים עד שהחציל "מזיע", כדי להוציא את המרירות. (אפשר להשאיר למשך לילה או כמה שעות טובות)

  2. מחממים שמן במחבת או בסיר עמוק (אני מעדיפה סי3 עמוק כי ככה יותר מהר מסיימים לטגן) מטגנים את קוביות החציל ומעבירים לקערה עם נייר סופג.

  3. קוצצים את השום לקוביות קטנות ומערבבים בקערה עם המלח, המיץ לימון, הפטרוזליה קצוצה וקוביות הלימון.

  4. שופכים על החצילים את "הרוטב" של השום והפטרוזליה. ממתינים 20 דקות כדי שהטעמים יספגו ומגישים.