לןגן

מוס מוקה עם אגוזים מקורמלים

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 15/12/2015 | 13:28
מוס מוקה עם אגוזים מקורמלים

קטגוריה: קינוחי כוסות, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מוס מוקה

אגוזים מקורמלים

קרם קפה

קישוט מעל (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מכינים קרם מוקה: מניחים בקערה את שוקולד והנס קפה. בסיר מחממים את הקצפת כמעט לרתיחה. שופכים את הקצפת על השוקולד ומערבבים עד שנוצרת תערובת חלקה ללא גושים. מניחים להתקרר ומכניסים למקרר לשעתיים לפחות או למשך כל הלילה.

  2. בינתיים מכינים את אגוזים המקורמלים: על נייר אפייה משומן היטב מפזרים את אגוזי הלוז בצורה די צפופה. מכינים את הקרמל: שמים את הסוכר במחבת עמוקה ושופכים מים על הסוכר עד שהוא ספוג לגמרי (יתכן ויהיה צורך ביותר/מעט מים ממה שכתוב במתכון). מדליקים את הגז על אש בינונית ומחכים עד שהמים מתאדים והסוכר הופך לקרמל זהוב. מורידים מהגז ושופכים ישר על האגוזים,שכמה שיותר אגוזים תכסו בקרמל. משאירים את האגוזים להתקרר לפחות 40 דקות.

  3. אחרי שהאגוזים המקורמלים התקררו לחלוטין שוברים את פלטת האגוזים שנוצרה. טוחנים במעבד מזון עד לקבלת פירורים (כמו פירורי לחם).

  4. מוציאים את המוס מוקה מהמקרר ומקציפים במשך 1-2 דקות. לא להקציף יותר מידי שהקרם לא יהפוך לחמאה.

  5. מכינים את הקרם קפה: מקציפים את הקצפת הצימחית עם הליקר קפה והסוכר עד לקבלת קרם רך.

  6. הרכבת המנה: מניחים בכוסיות שכבת מוס מוקה מעל מפזרים פירורי אגוזי לוז מקורמלים ומעל מניחים שכבת קרם קפה. אם רוצים מקשטים בשוקולד מגורר אם במחית אוכמניות ומגישים