לןגן

עוגת הנוטלה של גלית

מאת: Serah Oshrith Amar, פורסם: 14/12/2015 | 13:15
עוגת הנוטלה של גלית

תקציר המתכון: את המתכון קיבלתי מגלית חורי המהממת והוספתי בו כמה שינויים. העוגה טעימה טעימה טעימה וקלה מאד להכנה.

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל

מרכיבים

רכיבים לקרם

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות

  2. בקערה יבשה מערבבים במטרפה היטב את כל חומרי העוגה מלבד הנוטלה (ביצים, סוכר, שמן, מיץ תפוזים/מים, קקאו, שוקולית, קמח, סוכר וניל ואבקת אפיה)

  3. לאחר שאין גושים בתערובת מוסיפים את הנוטלה ומערבבים היטב עד לתערובת חלקה

  4. משמנים תבנית אפיה ושופכים לתוכה את הבלילה

  5. אופים בתנור במשך 30-35 דקות או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא כמעט יבש. העוגה לא צריכה להיות יבשה לגמרי כמו עוגה רגילה אלא היא צריכה להיות מעט פירורית. (יתכן והעוגה תצטרך להישאר יותר מ-35 דקות מכיוון שזה תלוי בסוג התנור והתבנית עצמה)

  6. בינתיים מכינים את הקרם: בקערה מניחים את השמנת/קצפת, השוקולד והנוטלה ומחממים במיקרו למשך 2-2.5 דקות(אפשר כמובן גם לחמם בשיטת הבן מארי).

  7. מערבבים היטב עד שמתקבל קרם חלק ומבריק ללא גושים (לפעמים יש צורך לחמם במיקרו מעט יותר זמן)

  8. חותכים את העוגה לפרוסות ושופכים את הקרם מעל כשהוא עדיין חם.כאשר העוגה מתקררת מעט עוברים עם סכין שוב על החתכים