לןגן

לביבות תפו"א ובטטה לחנוכה

מאת: לילך טייב, פורסם: 14/12/2015 | 00:33
לביבות תפו"א ובטטה לחנוכה

תקציר המתכון: אבל לא רק בחנוכה, הן טעימות ואפשר כמובן לאכול אותן כל השנה!

קטגוריה: פשטידות, מספר מנות: 7, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. את תפוחי האדמה והבטטה גוררים בפומפייה או במעבד מזון בעל סכינים המיועדים לגרידה, גוררים בסכין עם החורים הגדולים. שמים בקערה יחד עם הבצל הקצוץ.

  2. קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים גם לקערה. מוסיפים ביצים ומתבלים, מערבבים הכל יחד היטב.

  3. מחממים שמן במחבת או סיר עמוק, כשהשמן די חם יוצקים בעזרת כף רגילה מהבלילה של הירקות והביצים אל תוך השמן. מטגנים משני הצדדים, כל צד כ-4 דקות עד להזהבה והשחמה.

  4. מניחים את הלביבות המוכנות על מגש מרופד בנייר סופג לספיגת השמן המיותר. מגישים חם.