לןגן

פחזניות חומות

מאת: לילך טייב, פורסם: 12/12/2015 | 23:56
פחזניות חומות

תקציר המתכון: עד כה כולנו הכרנו את הפחזניות הלבנות הרגילות כעת הכירו את הפחזניות החומות. בשביל הגיוון והעיניין החלטתי הפעם לשנות ולהפתיע את בני בתי במשהו חדיש ומעניין יותר, פרי דימיוני.

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 45 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

למילוי:

אופן הכנה

  1. את המים המלח והשמן שמים בסיר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקמח בבת אחת, מערבבים במהירות עד שהקמח נבלע בנוזלים והכל הופך לעיסה אחת. מניחים בצד ומצננים.

  2. מניחים את עיסת הבצק בתוך קערת מיקסר, לוקחים ביצה אחת בכל פעם ומבליעים בתוך הבצק במהירות בינונית, כך מוסיפים כל ביצה אחת אחרי השנייה עד לקבלת בצק מעט דביק. מוסיפים את כף הקקאו וממשיכים עוד קצת לערבב במיקסר עד שמתקבל צבע חום אחיד לבצק.

  3. מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר בעל פתח בצורת כוכב רחב ומזליפים לתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים תחילה בחום גבוה בינוני, 200 מעלות, וכשהפחזניות תופחות ומכפילות את ניפחן, מורידים את החום ל-180 מעלות, ממשיכים לאפות עוד כ-20 דקות.

  4. למילוי: מקציפים את הריצ' עם הפודינג או הקקאו עד לקבלת קצפת יציבה. ממלאים את הפחזניות, ומפזרים מעליהן אבקת סוכר.