לןגן

קונוסים מתוקים במילוי פיצוחים מקורמלים

מאת: אתי ממן, פורסם: 11/12/2015 | 21:19
קונוסים מתוקים במילוי פיצוחים מקורמלים

תקציר המתכון: רגע מתוק בחיים

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לבצק

מלית פיצוחים

סירופ

אופן הכנה

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, אבקת אפייה, מלח, סוכר, מוסיפים מחמאה מומסת במיקרו, ביצה, מים, מערבלים עד לקבלת בצק רך ונעים, מכניסים לשקית ניילון, מניחים על השיש..

  2. שמים פיצוחים בתבנית אלומיניום, מכניסים לתנור לרבע שעה, מנערים מידי פעם, שוברים גס מאוד, מעבירים לסיר גדול, מוסיפים סוכר חום, גלוקוז, מוסיפים מים ומערבבים עד להקרמת הפיצוחים.

  3. להכנת סירופ - בסיר על להבה בינונית מערבבים מים, סוכר, מיץ לימון, מבשלים עד להסמכת הרוטב, להנמיך את הלהבה..

  4. מקמחים משטח עבודה, מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, מרדדים כל חלק לאורך, חותכים רצועות ברוחב 2 ס"מ, מלפפים קונוס מתכת, מתחילים מהחלק החד כלפי מעלה, עד חצי ס"מ לפני הסוף, מחממים שמן במחבת גדולה, מטגנים מכל הכיוונים, מניחים על נייר סופג ומחלצים מהקונוס..

  5. טובלים בסירופ, מגלגלים את הקצה הרחב בקרוקט וממלאים בפיצוחים..

  6. שלכן ובשבילכן אתי ממן...