לןגן

קובה חמוסתה

מאת: שני שרביט, פורסם: 11/12/2015 | 13:53
קובה חמוסתה

תקציר המתכון: קובה הכי טעים שיש

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 80 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קובה חמוסטה לשטוף 2 כוסות בורגול טוב עד שהמים נהיים צלולים. אח'כ להוסיף כוס וחצי מים לערבב ולהניח 30 דק בצד עד שיספג המים לבינתיים מכינים תמלית: לחמם שמן,ולטגן בצל קצוץ. להוסיף את הבשר הטחון. כף בהרט לטגן עד שהבשר משנה צבע. לתבל במלח פלפל ופטרוזליה קצוצה. ולהוציא מהכיריים. להוסיף לבורגול 2 כוסות סולת. כפית מלח. ללוש 10 דק עד שהבצק יהיה גמיש. למלאות ולעצב את הכדורים עם ידים רטובות לקרוץ כדור בגודל פינג פונג ליצור שקע מהבצק למלאות 2 כפיות מהבשר ולגלגל. למרק. לטגן בצל רצועות ראש שום רצועות 2 עלי מנגולד רק עלים קצוץ סלרי עם הגבעול קצוץ 5 קישואים עיגולים מקולפים לטגן הכל להוסיף חצי סיר מים לתת למים לרתוח. לתבל ב2 כפיות כמון 2 כפיות כורכום מלח פלפל חצי כוס מיץ מלימון טרי. אפשר להוסיף קצת נענע קצוצה. אחרי שהמרק רותח. להוסיף תכדורים. בתאבון.