לןגן

סופרה - עוגת סולת טוניסאית

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 10/12/2015 | 15:11
סופרה - עוגת סולת טוניסאית

תקציר המתכון: עוגת סולת טעימה וקלה

קטגוריה: עוגות, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 1 שעות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים לסירופ

אופן הכנה

  1. אופן הכנת העוגה: בקערה שמים את הסולת מחממים את השמן עד לידי רתיחה ושופכים על הסולת ומערבבים עד לקבלת גבשושים, מוסיפים את יתר החומרים, מחממים את מיץ התפוזים ומוסיפים על עיסת הסולת מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. משמנים את התבנית ויוצקים לתוכה את עיסת הסולת. מפזרים מעל שומשום, שקדים מולבנים וחותכים את העוגה למעויינים. אופים בתנור בחום בינוני עד להזהבת העוגה.

  2. הכנת הסירופ: 2 כוסות סוכר מיץ מחצי לימון מעט מי ורדים מים לכיסוי הסוכר לערבב את כל החומרים עד לקבלת סירופ צמיג. לאחר שהעוגה מוכנה שופכים את הסירופ החם על העוגה החמה מחכים מעט עד שהסירופ יספג בתוך העוגה.