לןגן

סלט חסה וטופו מוקפץ.

מאת: לילך טייב, פורסם: 10/12/2015 | 00:39
סלט חסה וטופו מוקפץ.

תקציר המתכון: טעים ובריא כאחד. טעמו של הטופו מיוחד והוא תחליף מצוין לגבינת החלומי המוכרת לנו בסלט החסה.

קטגוריה: סלטים, מספר מנות: 7, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

לרוטב:

אופן הכנה

  1. שוטפים את החסה, מיבשים, וקורעים את החסה לחתיכות בעזרת הידיים, מניחים בכלי הגשה.

  2. חותכים את המלפפונים לחצאי עיגולים ומניחים מעל החסה. קולפים את הגזר וחותכים לרצועות, אפשר להעזר בפומפייה. מניחים את רצועות הגזר מעל המלפפונים.

  3. פורסים בצל לרצועות ומניחים מעל הגזר, מניחים גם את הכרוב הלבן הקצוץ.

  4. את הטופו חותכים לקוביות, מעבירים לקערה ומתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור וצ'ילי, מערבבים היטב, משרים כ-20 דקות. מחממים שמן זית בסיר ומקפיצים בתוכו את הטופו.

  5. מסדרים טופו מעל כל הסלט.

  6. מכינים רוטב: בקופסא קטנה עם מכסה שמים את המיונז, המים, מיץ לימון והתבלינים. סוגרים עם המכסה ומנערים היטב לעירבוביה אחידה של כל הנוזל. מתקבל לנו רוטב מיוחד ונדיר מאוד בטעמו. מגישים את הרוטב לצד הסלט.