תקציר המתכון: פוקצ'ה רכה, טעימה ומיוחדת.
קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 60 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל
מנפים את הקמח לקערה גדולה, יוצרים גומה במרכז הקמח, ומניחים שם את השמרים היבשים, סוגרים חזרה עם הקמח. מניחים את המלח בצד אחד של הקערה, מוסיפים את השמן זית והמים ומערבבים ולשים עד שהתערובת מתאחדת, מתקבל בצק רך ודביק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת בשמן זית ומכסים בניילון. מתפיחים במשך שעה.
מחלקים את הבצק לכ-20 כדורים ומניחים אותם על משטח מקומח. בעזרת הידיים משטחים מעט למן צורה של פיתה, מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מחממים תנור לחום גבוהה, 250 מעלות. בינתיים שמים בקערית קטנה מעט שמן זית ומורחים את הפוקצ'ות בשמן זית. מפזרים על הפוקצ'ה מעט גבינה בולגרית מלוחה, מטגנים את פרוסות החציל וקולים פלפלים בתנור. מסירים קליפה מפלפלים ומסדרים יפה מהירקות על הפוקצ'ות: פלפלים, חציל וטבעות הזיתים.
מכניסים לתנור החם ואופים למשך כ-20-30 דקות, תלוי בתנור של כל אחת, באמצע האפייה מוציאים ומברישים שוב עם שמן זית, מחזירים לתנור וממשיכים לאפות. מוציאים מהתנור כשצבען של הפוקצ'ות הופך ליהיות זהוב.