לןגן

פריקסה

מאת: רינה יחזקאל, פורסם: 07/12/2015 | 13:54
פריקסה

תקציר המתכון: פריקסה ממולא עם ביצה, תפ"א, טונה, חריף טעים וקל להכנה.

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

מרכיבים לבצק

מרכיבים למילוי

אופן הכנה

  1. לנפות קמח בתוך קערה להוסיף מלח ולערבב (כדי שלא יהיה במגע עם השמרים), להוסיף את החומרים היבשים, להוסיף את הביצה לאחר מכן להוסיף את השמן והמים בהדרגה ללוש את הבצק בערך 10 דקות לפני התפיחה.

  2. לתת לבצק לתפוח בערך כשעה.

  3. לאחר שהבצק תפח ללוש את הבצק שוב כמה דקות ולתת לתפוח בערך שעה.

  4. להכין לחמניות לתת לתפוח בערך חצי שעה. לטגן בשמן עמוק לא רותח.

  5. לספוג במגבות נייר את השמן.

  6. לתת ללחמניות להתקרר מעט.

  7. לקלף את הביצים ותפוחי האדמה ולפרוס לפרוסות.

  8. לערבב את הטונה עם מעט אריסה (לא חייב), לפרוס את המלפפון לפרוסות ולהתחיל למלא את הלחמניות, אפשר להוסיף גם לימון כבוש.

  9. אפשר מילוי איזה שרוצים.