לןגן

עוגיות ריבה סביבון

מאת: לילך טייב, פורסם: 03/12/2015 | 17:15
עוגיות ריבה סביבון

תקציר המתכון: חגיגה לעיניים, חגיגה לילדים, עוגיות בצורת סביבון מבצק פריך וטעים. עוד משהו נחמד לקשט את שולחן חנוכה או סתם בשביל הכיף לילדים.

קטגוריה: לילדים, מספר מנות: 30, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות. מצפים תבנית אפייה בנייר אפייה.

  2. מנפים קמח לתוך קערה גדולה, מוסיפים את הקורנפלור, השקדים הטחונים הסוכר והחמאה. מערבבים לקבלת פירורים. מוסיפים ביצים ולשים לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון ניצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.

  3. מפזרים מעט קמח על משטח עבודה נקי. ובעזרת מערוך מרדדים את הבצק עד לעובי של כ-3 מ"מ.

  4. בעזרת הקורצים בצורת הסביבונים, קורצים צורות סביבון מהבצק. קורצים תחילה רק עם הסביבון הגדול את כל הבצק, ובסוף חצי מכמות הסביבונים שקרצנו מהבצק, קורצים בתוכם עם הסביבון הקטן, כך מתקבלות לנו גם מסגרות של סביבונים. החלוקה צריכה ליהיות שווה, כך שלכל סביבון שלם תיהיה מסגרת סביבון.

  5. מניחים על תבנית האפייה שורה של סביבונים שלמים ולצידם שורה של מסגרות סביבונים, וכן הלאה. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-10-12 דקות, עד שמזהיבות מעט.

  6. מוציאים את עוגיות הסביבונים מהתנור, מצננים. מורחים על עוגיות הסביבונים השלמים ריבה באיזה טעם שאוהבים, מניחים מעל מסגרת סביבון, ונהנים בחג החנוכה עם הילדים.