לןגן

לחנוכה - מאפינס מתוקים במקום סופגניות

מאת: מירי גולני, פורסם: 03/12/2015 | 09:45
לחנוכה - מאפינס מתוקים במקום סופגניות

תקציר המתכון: המתכון בהשראתה של חברתי הוירטואלית "פירגה"

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר חלבי, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. לערבב את כל המצרכים . הבלילה יוצאת דלילה. לא להוסיף קמח.

  2. מאחר והמאפינס תופחים, יש למלא את התבניות (אני משתמשת בתבניות סיליקון) ב-3/4 גובהם.

  3. לצקת כפית מלאה ריבה באמצע המאפינס. (אני משתמשת בד"כ בריבת פטל או ריבה מעורבת. ריבת חלב גולשת) הריבה נבלעת בתוך הבלילה.

  4. לאפות ב- 175 מעלות כ- 30 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ומעט משחימים.

  5. לשלוף את המאפינס מתוך התבניות רק כשהם התקררו. לפני ההגשה ניתן לחמם כדקה במקרו. ולפזר מעליהם אבקת סוכר.

  6. לפעמים אני לא שמה ריבה ומזריקה מלמעלה שוקולד השחר...