תקציר המתכון: שוק הודו בתנור כל-כך טעים, יחד עם אנטיפסטי ופירה בטטה מהודר
קטגוריה: עוף, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 75 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: קל
לשים את רגלי ההודו במגש, לתבל במלח, פלפל שחור ושמן , לערבב היטב ולהכניס לאמצע התנור על חום של 250 מעלות למשך 45 דקות בערך. תלוי בגודל השוק.
בתבנית נפרדת לשים את הבטטות המקולפות ואת הגזר הגמדי, לתבל במלח, פלפל שחור ומעט שמן ולהכניס לאמצע התנור. את תבנית הירקות להכניס לתנור כחצי שעה לפני סיום הבישול של ההודו. בנתיים לחתוך קישואים לעיגולים בינוניים, 20 שיני שום שלמות ולהשאיר את הפטריות שלמות ולהוסיף אותם לאחר חצי שעה לתבנית הבטטה. (הבטטה והגזר נכנסים לתנור לבד בהתחלה). כל פעם להפוך את רגלי ההודו ולנער את מגש הירקות על מנת שיקבלו צבע אחיד.
בנתיים בסיר בנפרד להרתיח את הבטטות ואת הגזר כדי להכין פירה. למלא מים עד לכיסוי הבטטות ולהרתיח בערך 25 דקות על אש גבוהה עד שהבטטה והגזר מתרככים. לאחר שהתרככו להוציא אותם מהמים, לשים בקערה עם סוכר ולמעוך אותם למחית חלקה. להכניס את תערובת הפירה לשקית זילוף עם צנטר כוכב ולזלף בתנועות סיבוביות על מגש עם נייר אפייה. מעל כל אחד לשים דובדבן אחד מסוכר , לפזר אגוזי מלך שבורים ולהכניס לקומה העליונה בתנור למשך 10 דקות.
להוציא הכל יחד מהתנור, לסדר יפה בצלחת, להגיש ולאכול חם :) מומלץ להגיש לצד סלט חסה .