לןגן

בייגל או "בייגלה נופי"

מאת: Einav Lubitch Matsrafi, פורסם: 01/12/2015 | 15:06
בייגל או "בייגלה נופי"

תקציר המתכון: "בייגלה נופי" רקע: מתכון של אחותי האהובה נופר, ולכן הוא נקרא "בייגלה נופי". מתכון פשוט וקל,עובד שעות נוספות אצלנו בבית. לא מתחכם, ומלא מלא באהבה בדיוק כמו אחותי המוכשרת. הבייגלה יכולים להחזיק עד ליום למחרת. דבר ההופך אותם לקלאסיים לתיק בי"ס אצל הילדים. וגם מצוינים לטוסט בייגל. בתיאבון.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 0, זמן הכנה: 0 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

הבצק

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה את כל המרכבים מלבד המלח שאותו מוסיפים בסוף עד לקבלת בצק רך וגמיש לעבודה

  2. נותנים לבצק לנוח לרבע שעה עטוף בשקית ניילון

  3. בינתיים מרתיחים על הגז סיר עם מים רותחים (כליטר) עם 2 כפות סודה לשתייה וכף סוכר חום.

  4. אחרי רבע שעה מנוחה מחלקים את הבצק לכ 12 חלקים, עושים את הצורה של הבייגל ונותנים לו לנוח לעוד כחמש דקות, מבשלים כל בייגל בנפרד בסיר עם המים הרותחים הסודה והסוכר ל 15 שניות , מוציאים בזהירות כשצד שהיה אחרון במים יהיה למעלה, אחרי שמבשלים את כלום ומסדרים בתבנית מכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות טורבו עד להשחמה.

  5. לקשט אחרי הבישול במים אפשר למרוח ביצה עם סומסום, זעתר או מה שבא ואפשר גם בלי כלום, בהצלחה