לןגן

קציצות עולמיות עם זיתים ירוקים ברוטב עגבניות

מאת: ליאת שפיצר, פורסם: 30/11/2015 | 23:25
קציצות עולמיות עם זיתים ירוקים ברוטב עגבניות

תקציר המתכון: קציצות עולמיות עם זיתים ירוקים ברוטב עגבניות פיקנטי לצד אורז לבן - מנה מושלמת!!

קטגוריה: תבשילים, מספר מנות: 6, זמן הכנה: 50 דקות, כשרות: כשר בשרי, דרגת קושי: בינוני

מרכיבים

לתערובת הקציצות

לרוטב העגבניות

לתערובת הביצים

להכנת האורז

אופן הכנה

  1. לקצץ את הפטרוזיליה , הבצל הלבן והשום ולהכניס לקערה יחד עם הבשר הטחון וחצי כוס אורז בסמטי לא מבושל. לערבב היטב ולתת מנוחה של 10 דקות. לאחר מכן להכין קציצות לא גדולות מדיי כי הן מתנפחות בבישול. את הקציצות לטבול בתערובת הביצים (המתובלת) ומשם להעביר לקערה עם סולת. מהסולת להעביר את הקציצות ישר לשמן חם ולטגן עד להזהבה משני הצדדים.

  2. בנתיים בסיר נפרד להכין את הרוטב עגבניות - לטגן 10 שיני שום שלמות, רבעי עגבניות, להרתיח את הזיתים 3 דקות לשטוף היטב ולהכניס לסיר, לשטוף לימון ולחתוך חצי לימון לרצועות דקות ולהוסיף לסיר. לערבב היטב ולבשל 5 דקות ולאחר מכן לתבל במלח, פלפל שחור, כורכום, פפריקה, רסק עגבניות ולהוסיף את הפלפל האדום היבש החריף (נקרא גם סודנייה/שאטה) ו-3 כוסות מים רותחים.

  3. לערבב היטב ולבשל עד שהרוטב מבעבע. לאחר שהרוטב מבעבע להוסיף את הקציצות המטוגנות, לכסות אותן עם הרוטב ולבשל על אש גבוהה למשך 15 דקות. כל פעם להוסיף מעט מים לסיר - האורז מתנפח והקציצות "שותות" את המים, לכן צריך להוסיף מים, ולערבב את הסיר מדיי פעם. לאחר כ-15 דקות בישול על אש גבוהה להנמיך את האש ולבשל עוד 20 דקות על אש נמוכה כדי שהאדים יבשלו את האורז.

  4. להכנת האורז - לשים בסיר 2 כוסות אורז בסמטי ו - 3.5 כוסות מים רותחים , 3 כפות שמן , מעט מלח ופלפל שחור. לבשל על אש גבוהה למשך 7 דקות ואז להוריד לאש נמוכה לעוד 20 דקות. להגיש חם ובתאבון :)