לןגן

סופלה שוקולד אישי

מאת: לילך טייב, פורסם: 29/11/2015 | 00:30
סופלה שוקולד אישי

קטגוריה: קינוחים, מספר מנות: 8, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. ממסים את השוקולד המריר יחד עם הריצ' במיקרוגל או בסיר כפול על אדים, מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק.

  2. בוחשים אל תוך קרם השוקולד את החלמונים, חלמון אחרי חלמון, מניחים בצד.

  3. מקציפים את חמשת החלבונים עד לקבלת קצף יציב, מוסיפים את הסוכר בהדרגה, תוך כדי הקצפה, עד לקבלת קצף מבריק ונוקשה.

  4. בשלב זה בודקים את קרם השוקולד, קרם השוקולד חייב להיות פושר, אם לא יש לחממו שנית. מוסיפים לקרם השוקולד כ-2 כפות גדושות מקצף החלבונים ומערבבים היטב. פעולה זו משחררת את נוקשות המרקם ומקילה על תוספת שאר הקצף. שופכים את תערובת השוקולד על קצף החלבונים ומקפלים את שתי התערובות בעדינות, לקבלת תערובת אחידה.

  5. משמנים מעט את

  6. משמנים מעט את הכוסות ויוצקים לתוכן את התערובת, יש למלא כל כוס כ-3/4 ולא עד הסוף. אפשר להוסיף 2 קוביות שוקולד לתוך כל כוס סופלה.

  7. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוהה, 220 מעלות, למשך כ-10 דקות. בודקים שנאפה מעט מלמעלה. מוציאים ומגישים חם עם כדור גלידה וניל או כדור גלידת תות/מנגו סורבה. אפשר להגיש גם עם סירופ שוקולד כמו בתמונה. באהבה רבה לילך.

  8. *אם תרצו מתכון לגלידה בטעמים שונים או גלידת סורבה, יכנסו לספר המתכונים שלי לקטגוריית גלידות, בהצלחה ותהנו!