לןגן

ציר ירקות

מאת: נועה פרומן, פורסם: 25/11/2015 | 17:39
ציר ירקות

תקציר המתכון: למה בכלל לטרוח להכין ציר ירקות? הטעם - יש הבדל משמעותי בין סתם מים לציר ירקות אחרי שתנסו להכין מרק על בסיס של ציר ירקות תבינו את ההבדל. זהו גם התחליף בריא לאבקות המרק המתועשות והלא בריאות. לציר לא נוסיף מלח או תבלינים, רק עשבי תבלין. לאחר הבישול נסנן את הנוזלים והם משמשים כנוזל במרקים ותבשילים.

קטגוריה: מרקים, מספר מנות: 4, זמן הכנה: 10 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. קולפים את הירקות (את גזר אין צורך) וחותכים לקוביות גסות

  2. מכניסים לסיר עם כמות כפולה של מים ומביאים לרתיחה

  3. מסירים את הקצף שנוצר לאחר הרתיחה

  4. מוסיפים את עשבי התבלין מנמיכים את האש ומבשלים כשעתיים.

  5. מסננים את הירקות