לןגן

קוגל ירושלמי

מאת: לילך טייב, פורסם: 24/11/2015 | 15:01
קוגל ירושלמי

תקציר המתכון: לאוהבי הקוגלים, הנה מתכון טעים בטירוף! משהו לא רגיל.

קטגוריה: מאפים, מספר מנות: 16, זמן הכנה: 20 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל מאוד

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מבשלים את האיטריות לפי הוראות ההכנה שעל גבי שקית האריזה.

  2. ממסים 3/4 כוס סוכר עם חצי כוס השמן בסיר, על אש בינונית. עומדים ליד ומערבבים מדי פעם. נזהרים שהשמן לא יתלקח. כשהסוכר נמס וקיבלנו מעין קרמל חום מסירים מהאש ויוצקים על האיטריות המבושלות, מערבבים מיד היטב.

  3. מוסיפים את 3/4 כוס הסוכר הנותר, מוסיפים תבלינים: מלח ופלפל שחור, אם רוצים גם קינמון - מאוד מוסיף לטעם, ומערבבים היטב.

  4. מחכים מעט שהאיטריות התקררו ומוסיפים את הביצים, מערבבים היטב שהביצים יתמזגו טוב עם האיטריות.

  5. משמנים תבנית אפייה עגולה, חד פעמית, ויוצקים לתוכה את תערובת האיטריות.

  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות, ואופים במשך 40-50 דקות. מוציאים חותכים למשולשים ומגישים עם מלפפון חמוץ. תהנו!!!