לןגן

פיתות פרנה

מאת: לילך טייב, פורסם: 23/11/2015 | 22:40
פיתות פרנה

תקציר המתכון: פיתות ביתיות מרוקאיות אמיתיות!

קטגוריה: לחמים, מספר מנות: 20, זמן הכנה: 30 דקות, כשרות: כשר פרווה, דרגת קושי: קל

מרכיבים

אופן הכנה

  1. מנפים קמח לקערה גדולה, עושים גומה במרכז הקמח ושמים בתוך הגומה את השמרים, מכסים חזרה עם הקמח. מפזרים את הסוכר מסביב בתוך הקערה. בצד אחד מוסיפים מלח, דואגים שמלח ושמרים לא יבואו יחד במגע אחרת זה פוגע בתפיחה. מוסיפים שמן ומים ולשים לבצק רך ומעט דביק. מניחים בצד לתפיחה למשך שעה.

  2. מחלקים את הבצק ל-4, כל חלק מחלקת לעוד ארבע כדורים. על משטח מקומח מרדדים כל כדור לפיתה, כך עם כל הכדורים מרדדים לפיתות.

  3. משמנים תבנית אלומיניום עגולה, חד פעמית, ומניחים בתוכה פיתה, מניחים בתוך סיר מיוחד לאפיית פיתות ולחם ביתי. אופים כל צד כדקה, הופכים, דואגים להפוך את הפיתות צד ולהוציאם מהר שלא ישרפו. אופים כך את שאר הפיתות ו-נ-ה-נ-י-ם!

  4. בהצלחה!!!